Politica de confidentialitate

e. Politica de confidentialitate in privinta datelor cu caracter personal
În conformitate cu Legea nr 677/2001, RALPH INTL S.R.L. a notificat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal  pentru înregistrarea companiei în Registrul de Evidență a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal.
Vanzatorul colecteaza date cu caracter personal si date cu caracter special (CNP) numai cu acordul voluntar, expres al Utilizatorului, in urmatoarele scopuri:
•    expedierea Produselor si facturarea Serviciilor;
•    rezolvarea anularilor, retururilor sau a problemelor de orice natura referitoare la Serviciu si/sau Produse;
•    pentru a asigura accesul acestuia la Serviciu si/sau Produse;
•    trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea de mijloace electronice (e-mail, SMS), doar daca Utilizatorul si-a exprimat in mod expres acordul in acest sens;
•    contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;
•    contactarea acestuia, in chestiuni de relatii cu clientii;
•    scopuri statistice.
Prin crearea Contului, fiecare Utilizator si-a exprimat consimtamantul ca Vanzatorul sa colecteze, sa stocheze, sa prelucreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001.
Accesul Cumpărătorului la produsele de pe Site-uri este asigurat în baza furnizării de date personale,  colectate de Vânzător în scopul validării, facturării şi experierii Comenzilor, precum şi soluţionarea de cauze adiacente acestui scop.
Datele pot fi colectate şi în scop statistic sau pentru informarea Utilizatorilor Site-ului în baza unor newslettere şi alerte periodice, lansate strict în format electronic, daca Utilizatorii si-au  exprimat expres acceptul privind primirea de newsletter si informatii comerciale.
Vanzatorul se obliga ca datele colectate ale Utilizatorului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Utilizatorului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate. Exceptie va face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.
Lakshmi Beautyshop  poate colecta involuntar date furnizate de browser-ul folosit pentru accesarea Serviciului, precum adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume şi versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alţi parametri. Aceste informaţii pot fi utilizate în scop pur statistic, înspre îmbunătăţirea Serviciilor oferite Utilizatorilor, cu excepţia situaţiei în care activitatea Utilizatorului produce prejudicii Vanzatorului, partenerilor săi sau unui terţ.
Cumparatorul are dreptul de a modifica datele furnizate în formular, pentru a reasigura caracterul lor actual.
Plata prin card implică procesarea datelor de card de către un operator specializat, informaţii ce nu vor fi stocate de către Vanzator.
Procesatorul de carduri bancare agreat de către Vanzator are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate în urma unei Comenzi emise, Comenzi anulate, Contract, Contract anulat sau al unui Contract onorat, pentru a investiga oricare tranzacţie, în cazul în care aceasta există.
Politica de confidentialitate se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Utilizator exclusiv pe Site-uri. Vanzatorul nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara siteului.
In urma colectarii datelor cu character personal ale Utilizatorilor, Vanzatorul le va stoca pe perioada de functionare a sa.
 Drepturile Utilizatorului în contextul prelucrării datelor cu caracter personal, prevazute de Legea 677/2001 modificata:
Utilizatorii au, conform Legii 677/2001, următoarele drepturi: dreptul la informare (art.12), dreptul de acces la date (art.13), dreptul de intervenţie asupra datelor (art.14), dreptul de opoziţie (art. 15), dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si dreptul de a se adresa justitiei (art. 18), asa cum aceste drepturi sunt detaliate mai jos:
 (1) Informarea persoanei vizate
a) identitatea operatorului si a reprezentantului acestuia, daca este cazul;
b) scopul în care se face prelucrarea datelor;
c) informatii suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, daca furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie si consecintele refuzului de a le furniza;
d) existenta dreptului de acces, de interventie asupra datelor si de opozitie, precum si conditiile în care pot fi exercitate;
e) orice alte informatii a caror furnizare este impusa prin dispozitie a autoritatii de supraveghere, tinând seama de specificul prelucrarii.
 (2) Dreptul de acces la date
Orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si în mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta. Operatorul este obligat, în situatia în care prelucreaza date cu caracter personal care privesc solicitantul, sa comunice acestuia, împreuna cu confirmarea, cel putin urmatoarele:
a) informatii referitoare la scopurile prelucrarii, categoriile de date avute în vedere si destinatarii sau categoriile de destinatari carora le sunt dezvaluite datele;
b) comunicarea într-o forma inteligibila a datelor care fac obiectul prelucrarii, precum si a oricarei informatii disponibile cu privire la originea datelor;
c) informatii asupra principiilor de functionare a mecanismului prin care se efectueaza orice prelucrare automata a datelor care vizeaza persoana respectiva;
d) informatii privind existenta dreptului de interventie asupra datelor si a dreptului de opozitie, precum si conditiile în care pot fi exercitate;
e) informatii asupra posibilitatii de a consulta registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal, de a înainta plângere catre autoritatea de supraveghere, precum si de a se adresa instantei pentru atacarea deciziilor operatorului.
Persoana vizata poate solicita de la operator informatiile de mai sus, printr-o cerere întocmita în forma scrisa, datata si semnata. În cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa îi fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.
Operatorul este obligat sa comunice informatiile solicitate, în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului exprimate potrivit celor de mai sus.
 (3) Dreptul de interventie asupra datelor
Orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si în mod gratuit:
a) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi, în special a datelor incomplete sau inexacte;
b) dupa caz, transformarea în date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi;
c) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. a) sau b), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
Pentru exercitarea acestui drept persoana vizata va înainta operatorului o cerere întocmita în forma scrisa, datata si semnata. În cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa îi fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.
Operatorul este obligat sa comunice masurile luate în temeiul prevederilor precedente, precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului de a i se comunica informatiile in scris la o anumita adresa fizica sau virtuala (electronica).
 (4) Dreptul de opozitie
Persoana vizata are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor în care exista dispozitii legale contrare. În caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele în cauza.
Persoana vizata are dreptul de a se opune în orice moment, în mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate în scop de marketing direct, în numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti într-un asemenea scop.
În vederea exercitarii drepturilor prevazute mai sus persoana vizata va înainta operatorului o cerere întocmita în forma scrisa, datata si semnata. În cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa îi fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.
Operatorul este obligat sa comunice persoanei vizate masurile luate, precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului de a i se comunica informatiile in scris la o anumita adresa fizica sau virtuala (electronica).
 (5) Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale
Orice persoana are dreptul de a cere si de a obtine:
a) retragerea sau anularea oricarei decizii care produce efecte juridice în privinta sa, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii sale, precum competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul sau ori alte asemenea aspecte;
b) reevaluarea oricarei alte decizii luate în privinta sa, care o afecteaza în mod semnificativ, daca decizia a fost adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date care întruneste conditiile prevazute la lit. a).
Respectându-se celelalte garantii prevazute de lege, o persoana poate fi supusa unei decizii de natura celei de mai sus, în urmatoarele situatii:
a) decizia este luata în cadrul încheierii sau executarii unui contract, cu conditia ca cererea de încheiere sau de executare a contractului, introdusa de persoana vizata, sa fi fost satisfacuta sau ca unele masuri adecvate, precum posibilitatea de a-si sustine punctul de vedere, sa garanteze apararea propriului interes legitim;
b) decizia este autorizata de o lege care precizeaza masurile ce garanteaza apararea interesului legitim al persoanei vizate.
(6) Dreptul de a se adresa justitiei
Fara a se aduce atingere posibilitatii de a se adresa cu plângere autoritatii de supraveghere, persoanele vizate au dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de prezenta lege, care le-au fost încalcate.
Orice persoana care a suferit un prejudiciu în urma unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata ilegal, se poate adresa instantei competente pentru repararea acestuia. Instanta competenta este cea în a carei raza teritoriala domiciliaza reclamantul. Cererea de chemare în judecata este scutita de taxa de timbru.

f. Frauda
Cu excepţia persoanelor juridice, în situaţia cărora scopul facturării implică menţionarea numărului de cont, respectiv a băncii, sau a persoanelor fizice care returnează produsele achiziționate în termenii acestui document, Vanzatorul nu solicită prin niciun mod de comunicare divulgarea de date confidenţiale, între care sunt incluse conturi, numere de card sau parole personale.
Vanzatorul nu va fi ţinut responsabil pentru orice prejudicii cauzate de un terţ ce pretinde a-i reprezenta interesele, responsabilitatea pentru divulgarea datelor sale confidenţiale revenind Utilizatorului.
Tentativa de fraudare va pune în mişcare cercetarea penală împotriva celui responsabil de următoarele fapte:
a) accesarea prin folosirea oricăror metode a datelor de orice tip ale unui Utilizator, altul decât titularul contului.
b) alterarea sau modificare conţinutului Site-urilor sau ale mesajelor expediate prin orice metodă de către Vanzator Utilizatorului.
c) modificarea performanţelor serverului pe care rulează Site-urile.
d) divulgarea oricărui terţ ce nu are autoritatea legală necesară şi ce nu este destinatarul legitim al mesajului a conţinutului expediat prin orice mijloc de către Vanzator Utilizatorului
Utilizatorul va informa Vânzătorul asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.
Vanzatorul nu promoveaza SPAM-ul. Orice Utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email poate opta pentru dezactivarea Contului aferent acestei adrese de e-mail.
g. Limitare de responsabilitate
Conţinutul Site-ului nu implică în vreun fel responsabilitatea Vanzatorului în faţa persoanelor fizice sau juridice pentru prejudicii rezultate atât pentru folosirea, cât şi pentru incapacitatea de folosire a Site-urilor.
Vânzătorul nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura altor site-uri accesibile prin legături de conţinut, responsabilitatea acestor aspecte incumbând integral proprietarilor respectivelor site-uri.
Vânzătorului nu îi incumbă obligaţia de a garanta că Serviciul este neîntrerupt, sigur sau exclus de erori de orice fel.
De asemenea, Vânzătorul este exonerat de orice răspundere rezultată din incapacitatea Serviciului, cât şi a Produselor obţinute gratis sau contra cost de a fi potrivite cerinţelor sau aşteptărilor Cumparatorului
h. Politica de utilizare Cookie-uri
Aceasta Politica se refera la cookie-urile si paginile web operate de Clessidra
Ce sunt Cookie-urile?
Cookie-urile vor fi intelese ca date IT, incluzand fara limitare fisiere text, stocate pe terminalul utilizatorului in scopul utilizarii paginii web. Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intrun mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului.Cookie-urile contin de regula numele paginii web de provenienta, data stocarii pe terminal si un numar unic.
La ce sunt folosite Cookie-urile?
Cookie-urile sunt folosite in scopul adaptarii continutului paginilor web la preferintele utilizatorului si la optimizarea utlilizarea paginilor web. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.
Ce Cookie-uri folosim?
Folosim doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe. Cele din urma sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web).Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.
Cookie-urile folosite de partenerii operatorului unei pagini web,incluzand fara limitari utlizatorii paginii web, fac obiectul Politicii de Confidentialitate respective.
Contin Cookie-urile date personale?
Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.
Stergerea Cookie-urilor
In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.
i. Forța majora și cazul fortuit
Forţa majoră exclude răspunderea pentru neexecutarea la termen şi/sau în mod corespunzător a oricăror obligaţii contractuale. Cauzele ce vor împiedica executarea termen şi/sau în mod corespunzător a oricăror obligaţii contractuale vor fi aduse la cunoştinţa celeilalte părţi imedit şi în mod complet.
Partea ce va invoca evenimentul de forţă majora va lua orice măsuri disponibile înspre limitarea consecinţelor acestuia, fiind exonerată de obligaţiile sale doar în cazul în care este împiedicată să-ţi îndeplinească obligaţiile la bun sfârşit.
Invocarea forţei majore va implica dovada imposibilităţii executării obligaţiilor în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.
Dacă în termen de 15 zile de la data producerii lui, evenimentul de forţă majoră nu încetează, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părţi încetarea de plin drept a acestui contract fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.
j. Litigii
Documentul a fost redactat în conformitate cu legislaţia română, ce va opera inclusiv în interpretarea Termenilor şi condiţiilor.
Nulitatea sau invalabilitatea uneia dintre prevederile acestui document nu va emana asupra nulității întregului document numit Termeni şi condiţii.
Orice dispută apărută între Utilizator şi Vanzator cu referire la prezentul document se rezolvă pe cale amiabilă. Dacă aceasta nu va fi posibilă, părţile se vor prezenta spre soluţionarea cauzei în instanţă, în conformitate cu legislaţia română.
Vanzatorul este exclus de orice răspundere pentru pierderi, costuri, procese, pretenţii sau cheltuieli în situaţia în care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor şi condiţiilor.
f. Dispoziţii finale
Vanzatorul îşi rezervă dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum şi ale oricăror informaţii ce ţin de structura sau conţinutul Site-ului fără o notificare trimisă în prealabil Utilizatorilor.
Vanzatorul îşi rezervă dreptul de a introduce, sub prevederile legislaţiei în vigoare, bannere publicitare şi de orice natură, precum şi legături către orice pagină a Site-urilor, cât şi spre paginile unor site-uri partenere.
Vanzatorul nu va fi făcut responsabil pentru eventualele erori apărute pe Sitedin orice cauza, inclusiv cele legate de modificări, setări, etc., care nu sunt făcute de către administratorul Site-ului.